Popularitatea Android Oreo confirmă cea mai mare problemă a Google
Nimic nu este mai enervant pentru utilizatorii de Android decât că nu au parte de actualizări, iar Android Oreo se pare că nu a remediat problema.
În variantă finală, Android Oreo s-a lansat pe 21 august 2017, în urmă cu aproape patru luni. În tot acest timp, a reușit să ajungă să fie instalat pe un număr remarcabil de doar 0,5% dintre toate terminalele cu Android aflate în circulație.
Spre comparație, iOS 11, principalul concurent în materie de sisteme de operare pentru mobile s-a lansat pe 19 septembrie, în urmă cu aproape trei luni. În tot acest timp, cel mai recent sistem de operare de la Apple a ajuns să fie instalat pe 59% dintre dispozitivele aflate în piață. Partea cea mai ciudată este că valoarea mai mică de 60% este una rușinoasă pentru Apple. În trecut, fiecare update ajungea mult mai rapid pe gadgeturile companiei din Cupertino.
Un lucru este sigur. Se pare că procesul laborios prin care actualizările de Android ajung la utilizatori continuă să fie defectuos și să genereze un număr impresionant de victime. În continuare, singura ta șansă de a rula cea mai nouă variantă a platformei este să te orientezi către un dispozitiv Google Pixel, realizat in-house de gigantul din Mountain View.
În altă ordine de idei, există câțiva producători care fac eforturi să ofere mai rapid versiuni noi de Android utilizatorilor. Când tragi linie însă, faptul că HTC a livrat deja Android Oreo celor care folosesc dispozitive deblocate de rețea, tinde să conteze mai puțin. Este inadmisibil să ai un Galaxy Note 8 de aproape 1.000 de euro și să nu ai parte de cel mai nou și mai sigur update de Android.
În privința altor informații pe care le putem desprinde din acest top, Android 6.0 Marshmallow continuă să fie cea mai populară versiune a sistemului de operare, rulând pe 29,7% din gadgeturi. Marshmallow împlinește doi ani de la lansare.